Alles over een uitvaart in Nijmegen

Uitvaartvervoer in Nijmegen

Er is heel wat te kiezen als het gaat om rouwvervoer, tegenwoordig ook wel uitvaart mobiliteit genoemd. De meeste mensen kennen de standaard rouwauto’s in het zwart, grijs of wit. Maar niet iedereen weet dat een overledene ook vervoerd kan worden op een trike, Harley Davidson, fiets, koets of in een roze rouwauto.

Eigenlijk is er voor iedereen wel een vorm van rouwvervoer die helemaal bij de persoon past. Om een kleine indruk te geven van de vele mogelijkheden staan hieronder een aantal korte films van verschillende soorten van rouwvervoer. Families die gebruik willen maken van een van deze vervoersmogelijkheden kan dit laten regelen door de uitvaartverzorger.

Hotrod rouwauto

Deze Hotrod rouwauto is helemaal uniek. De Hotrod is door Marc van Ravensteijn The Hearse & Limo Company uit Amerika naar Nederland gehaald. De Hotrod wordt met recht ook wel eens de meeste bijzondere rouwauto op de Nederlandse weg genoemd.

Roze rouwauto

Deze roze rouwauto wordt vaak gebruikt voor uitvaarten van meisjes. Het komt ook voor dat de auto wordt gebruikt voor mensen die graag een roze uitvaart willen.

(scroll naar 3.30 min)

Motor of trike

Deze speciaal voor de uitvaartbranche ontwikkelde aanhangwagen kan de kist met de overledene vervoeren. De aanhangwagen kan worden voortgetrokken door een motor of een trike. Daarmee is het een ideaal vervoersmiddel voor de uitvaart van een motor of trike liefhebber.

Uitvaart Harley Davidson

De uitvaart Harley Davidson wordt gebruikt voor de uitvaart van liefhebbers van dit merk. De motor kan door heel Nederland worden ingezet en wordt verhuurd met chauffeur.

Uitvaartbus

Families die de laatste rit graag bij de overledene willen blijven kunnen kiezen voor de uitvaartbus. In een uitvaartbus kunnen meerdere nabestaanden plaatsnemen. Er is ook ruimte voor de kist met de overledene. De uitvaartbus beschikt ook over faciliteiten die het mogelijk maken om de uitvaartplechtigheid ergens in de openlucht te houden.

Loopkoets

De loopkoest is een duurzaam rouwvervoermiddel. De loopkoets kan worden voortgeduwd door meerdere nabestaanden. Naast de kist is ruimte voor meerdere bloemboeketten, maar het is ook mogelijk om kleine kinderen naast de kist te laten zitten tijdens de laatste rit van de overledene.

Uitvaartfiets

De uitvaartfiets is een uiterst duurzaam alternatief voor het gemotoriseerde rouwvervoer. De rouwfiets is zo gebouwd dat het relatief eenvoudig is om een overledene in de kist te vervoeren met een fiets.

Overlijden in regio Nijmegen melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206