Alles over een uitvaart in Nijmegen

Uitvaart zonder nabestaanden

Een uitvaart zonder nabestaanden (ook wel eenzame uitvaart genoemd) is een uitvaart van een Nijmegenaar die geen dierbaren nalaat. Het gaat om mensen die zo eenzaam leven dat ze geen contact meer hebben met familie, kennissen of vrienden. Wanneer zij komen te overlijden is er helemaal niemand die de uitvaart kan of wil organiseren.

In deze gevallen zal de gemeente Nijmegen de uitvaart gaan regelen. In het hoofdstuk Uitvaart op kosten gemeente Nijmegen is meer te vinden over wie deze uitvaart betaalt en hoe de uitvaart er uit zal zien.

Omdat de gemeente Nijmegen het belangrijk vindt dat elke burger een piëteitsvolle uitvaart krijgt, zal er altijd iemand van de gemeente aanwezig zijn bij de uitvaart. Ook is het gebruikelijk dat de stadsdichter een gedicht voorleest tijdens de uitvaart. Op die manier wordt de overledene niet helemaal eenzaam en alleen ten grave gedragen.

De gemeente zal altijd proberen vast te stellen of de overledene wensen had met betrekking tot zijn/haar uitvaart. Als iemand ergens heeft opgeschreven dat hij of zij begraven wil worden zal de gemeente zorgen dat de overledene wordt begraven. Als de overledene gecremeerd wilde worden dan zal dat gebeuren. Als de overledene speciale uitvaartwensen heeft nagelaten zal men kijken of deze ook uitgevoerd kunnen worden. Hierbij wordt natuurlijk gekeken of dit bekostigd kan worden uit de nalatenschap. Als dat niet het geval is dan zal de gemeente Nijmegen kiezen voor een hele sobere uitvaart om de kosten te drukken.

Overlijden in regio Nijmegen melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206