Alles over een uitvaart in Nijmegen

Rouw

Hoe iemand de periode na het verlies van een dierbare ervaart verschilt heel erg per persoon. Het is van te voren niet of nauwelijks te voorspellen welk effect het verlies zal hebben op het verdere leven van de achterblijver.

Het verdriet om een overleden dierbare noemt men rouw. Wetenschappers verschillen nog wel eens in de benadering en de manier waarop ze rouw omschrijven. Een van meest gerenommeerde specialisten op het gebied van rouw is prof. dr. Manu Keirse van de Universiteit van Leuven. In de onderstaande films geeft Manu Keirse uitleg op verschillende onderwerpen die te maken hebben met rouw. Deze films kunnen mensen helpen als ze zelf in rouw zijn, maar ze zijn ook heel leerzaam voor mensen die iemand in hun omgeving hebben die in rouw is.

Fases van rouwverwerking


Problematische rouw


Omgaan met mensen in rouw


Effect manier van sterven op rouw


Euthanasie en het rouwproces


Verlies van een kind


Symptomen van rouw


Kinderen en rouw

Humanitas Nijmegen

Sommige mensen hebben na het verlies van hun dierbare hulp nodig bij het verwerken van het verlies. Soms is het verdriet te groot om dit alleen aan te kunnen. Medewerkers van Humanitas kunnen dan uitkomst bieden. Zij kunnen mensen helpen in het rouwproces. Welke hulp iemand nodig heeft wordt besproken met een van de medewerkers van Humanitas. De hulp is het eerste jaar in principe helemaal gratis.

Meer informatie over hulp bij rouw van Humanitas is te vinden op de website van Humanitas Nijmegen. Voor vragen of hulp kan men ook bellen naar nummer 024-3582701. Mailen kan naar: nijmegen@humanitas.nl

Overlijden in regio Nijmegen melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206