Alles over een uitvaart in Nijmegen

Online condoleren

Na een overlijden hebben mensen vaak de behoefte om het verlies van hun dierbare te delen met anderen. In vroegere tijden deed men dat door een rouwadvertentie te plaatsen in een regionale en in sommige gevallen landelijke krant. Deze advertenties kostte vaak ook nog eens enorm veel geld dat de familie eigenlijk beter had kunnen besteden aan de invulling van de uitvaart.

Tegenwoordig kiezen steeds meer nabestaanden er voor om het overlijden van een dierbare online te vermelden. Er zijn verschillende websites die dit mogelijk maken. Bijna al die sites vragen wel een financiële vergoeding om een condoleance te plaatsen. Dankzij het nationaal condoleanceregister, Condoleance.nl hebben nabestaanden een platform waar men gratis een condoleance kan plaatsen. De familie kan helemaal zelf bepalen wat ze willen vermelden op de site. Sommige families gebruiken Condoleance.nl alleen om de mogelijkheid te bieden om te condoleren, maar steeds vaker wordt de rouwkaart toegevoegd aan het register op Condoleance.nl. Op die manier kan iedereen eenvoudig zien waar en wanneer de plechtigheid wordt gehouden en of er een gelegenheid is om een afscheid te nemen van de overledene.

Condoleance.nl is het landelijk condoleanceregister van Nederland

Condoleance.nl is bekend bij nagenoeg iedereen in Nederland. De site is de plek waar Nederlanders massaal hun rouw of steunbetuiging tonen als bekende Nederlanders zijn overleden. Ook bij rampen komt Nederland massaal online samen op Condoleance.nl om uiting te geven aan het verdriet. De registers van bekende Nederlanders en in geval van rampen worden landelijke registers genoemd. Deze registers blijven voor altijd zichtbaar op Condoleance.nl.

De registers die worden aangemaakt door families worden helemaal gratis geplaatst. Ze blijven twee maanden zichtbaar. Aan het einde van die twee maanden kunnen mensen het register gratis uitprinten. Een speciale tool onder het register maakt dat dit heel eenvoudig kan. Als mensen het register willen laten bundelen dan kunnen ze het laten afdrukken in een boek. Dit boek wordt dan thuisbezorgd. Voor het boek worden wel kosten in rekening gebracht. Hoeveel is afhankelijk van de hoeveelheid tekst en foto’s die mensen afgedrukt willen hebben. De prijs is zichtbaar als men klikt op de optie om er een boek van te maken.

Mensen die het register langer dan twee maanden willen laten staan moeten daarvoor een kleine vergoeding betalen. Deze kosten moeten in rekening gebracht worden om de hosting van de site mogelijk te maken. De kosten zijn overigens erg laag, voor een periode van bijvoorbeeld 3 jaar betaalt men 70 euro.

Overlijden in regio Nijmegen melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206