Alles over een uitvaart in Nijmegen

Kosten uitvaart Nijmegen

Een uitvaart is doorgaans niet alleen een emotionele, maar ook een behoorlijk kostbare aangelegenheid. Een eenvoudige uitvaart kost toch al gauw een paar duizend euro. Tegenwoordig wordt de uitvaartbranche steeds transparanter en dat maakt het voor families mogelijk om waar nodig kosten te kunnen besparen.

De kosten van een uitvaart komen in grote lijnen voort uit de kosten die worden gemaakt voor de uitvaartplechtigheid (vervoer, verzorging overledene, opbaring, kist, regelgesprekken etc.), tijdens de uitvaart (huur aula, kosten voor crematie of grafrechten etc.) en na de uitvaart (condoleance, asbestemming of grafmonument etc.). Ook de kosten die uitvaartondernemer in rekening brengt voor zijn of haar diensten zijn bepalend voor de hoogte van de uiteindelijke rekening.

Hoe meer wensen een familie heeft hoe duurder de uitvaart wordt. Het is daarom altijd verstandig om eerst uit te zoeken welk budget er is voor de uitvaart. Aan de hand van dat budget kan men de uitvaart in vullen.

Goedkope uitvaart Nijmegen

Een paar uitvaartorganisaties bieden een zogenaamde low budget uitvaart aan. Deze uitvaarten worden doorgaans aangeboden als een pakket. In dat pakket worden een aantal diensten en producten aangeboden voor een scherpe prijs. Deze budget uitvaartondernemers kunnen goedkopere tarieven aanbieden omdat ze efficiënter werken.

Een gemiddelde uitvaart in Nijmegen kost rond de vijfduizend euro. Uiteraard kan en wil niet iedereen zoveel geld betalen voor een uitvaart. Deze nabestaanden kunnen overwegen om te kiezen voor een goedkope uitvaart. Dat wil overigens niet zeggen dat de uitvaart er minder persoonlijk of waardig van wordt. Sterker nog, veel families ervaren het juist als persoonlijker wanneer ze zelf een aantal zaken regelen. Zo kunnen families er voor kiezen om de uitvaartplechtigheid en de condoleance thuis te houden. Ze kunnen alles dan helemaal naar eigen smaak en wensen regelen. Hiermee besparen ze veel geld voor de huur van een aula en koffiekamer en de kosten van de cateraar. De uitvaartondernemer regelt dan alleen alle diensten en producten die noodzakelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan de kist, de verzorging van de overledene, het vervoer en de crematie of begrafenis.

Om een indruk te krijgen kunt u kijken op www.budgetbegrafenis.nl hier wordt een eenvoudige begrafenis inclusief graf al aangeboden vanaf 2.235 euro. Een goedkope crematie, vanaf 1.875 euro, kan worden geregeld op www.budgetcrematie.nl.

Uitvaartondernemers uit Nijmegen vergelijken

Nog niet zo heel lang geleden was het ondenkbaar dat je op een eenvoudige en snelle manier verschillende uitvaartondernemers met elkaar zou vergelijken. Maar met de komst van Uitvaartmarkt.nl kunnen families heel eenvoudig meerdere uitvaartondernemers uit Nijmegen met elkaar vergelijken. Dat vergelijken kan op basis van prijs, maar ook op basis van kwaliteit. Verschillende uitvaartondernemers presenteren zich op Uitvaartmarkt in een video. Hierdoor is het voor families mogelijk om vooraf te bekijken met wie ze te maken hebben. Daardoor kan men voorkomen dat ze zaken moeten doen met een uitvaartondernemer die helemaal niet bij hun past.

Uitvaartmarkt.nl werkt eenvoudig. Op de website kan een wensenlijst worden ingevuld, het is ook mogelijk om die wensen eventueel in eigen woorden verder toe te lichten. Deze wensenlijst wordt verstuurd naar verschillende uitvaartondernemers in Nijmegen en omgeving. Daarna ontvangt de aanvrager binnen enkele uren verschillende offertes zodat het vergelijken kan beginnen. De familie kan dankzij Uitvaartmarkt.nl in sommige gevallen honderden euro’s besparen en ze kan tegelijk uitzoeken met welke mensen ze de uitvaart willen regelen. Zeker in emotionele tijden rond een overlijden is het heel belangrijk dat nabestaanden vertrouwen hebben in de uitvaartverzorger die hen helpt. Uitvaartmarkt.nl is helemaal gratis voor zowel de uitvaartondernemer als de aanvrager. De uitvaartondernemers die meedoen met Uitvaartmarkt.nl zijn allemaal aangesloten bij Uitvaart.nl.

Soms denken mensen dat ze na een sterfgeval geen tijd hebben om verschillende uitvaartondernemers met elkaar te vergelijken. Maar dat is echt niet het geval. Men kan gerust enkele uren of zelfs wel een dag de tijd nemen om een uitvaartondernemer te kiezen.

Het is ook mogelijk om uitvaartondernemers met elkaar te vergelijken op www.uitvaartoffertes.nl.

Online uitvaartkosten berekenen

Het is mogelijk om online uit te zoeken hoeveel de uitvaart naar uw eigen wensen gaat kosten. Op Uitvaart.nl staat de online uitvaart kostencalculator. Aan de hand van een wensenformulier weet u direct wat de kosten van de uitvaart zijn. Deze kosten worden berekend aan de hand van de gemiddelde prijzen van uitvaartondernemers uit heel Nederland.

De kostencalculator geeft geen tarieven door van begraafplaatsen. Dat komt omdat de tarieven voor grafrechten enorm uiteen lopen. Mensen kunnen het beste contact opnemen met de begraafplaats van hun keuze om te vragen wat de tarieven zijn.

Begraafplaats Rustoord
Postweg 60
6523 LD Nijmegen
Telefoon: (024) 323 37 41

Begraafplaats Jonkerbos, Begraafplaats Vredehof, Begraafplaats Graafseweg, Begraafplaats Notenlaantje
bezoekadres
Begraafplaats Jonkerbos,
Winkelsteegseweg 78-80
6534 AR Nijmegen
Tel: 024 35 66 960

Begraafplaats Hatert
Angerensteinstraat 12
6535 JP Nijmegen
tel. (024) 355 77 25

Uitvaartverzekering

Mensen kunnen zich bij leven verzekeren voor hun uitvaart. Tegen een kleine maandelijkse vergoeding weet men dan zeker dat hun uitvaart zonder problemen geregeld kan worden. Er zijn diverse aanbieders van Uitvaartverzekeringen. In grote lijnen kan men kiezen voor een verzekering in natura en een verzekering in kapitaal. Bij een kapitaal verzekering komt een bedrag dat is overeengekomen in de polis beschikbaar waarvan (alleen) de uitvaart bekostigd kan worden. Nabestaanden zijn in dat geval helemaal vrij in de keuze van de uitvaartondernemer.

Als er sprake is van een verzekering in natura dan wil de uitvaartverzekeraar de uitvaart het liefst zelf uitvoeren. Het staat nabestaanden helemaal vrij om toch te kiezen voor een andere uitvaartondernemer. In dat geval moet men er wel rekening mee houden dat het bedrag dat wordt uitgekeerd waarschijnlijk lager is dan de waarde van de uitvaart die staat omschreven in de polis. Nabestaanden kunnen het beste eerst bellen met de uitvaartverzekeraar en hen vragen om zwart op wit aan te geven welk bedrag er zal worden uitgekeerd als de uitvaart door een ander wordt verzorgd.

Op Uitvaartverzekering.net vindt u alle informatie over uitvaartverzekeringen.

Uitvaartverzekeringsregister

Uitvaartverzekeringsregister.nl voorkomt ‘vergeten’ uitvaartpolissen

Het komt maar al te vaak voor. Een (ver) familielid overlijdt, en als nabestaande weet je eigenlijk niet of de overledene een uitvaartverzekering had. Als je dan ook geen verzekeringspapieren kan vinden, wordt het heel moeilijk om te achterhalen of en waar iemand verzekerd is.

Sinds december 2015 is er een site waar iedereen kan vastleggen of en waar men een uitvaartverzekering heeft: http://www.uitvaartverzekeringsregister.nl

Op de site kan iedereen vastleggen of men wel of geen uitvaartverzekering heeft. En zo ja, bij welke maatschappij. Vergelijk het met het donorregister. Ook als je vast laat leggen dat je geen verzekering hebt, biedt dat nabestaanden duidelijkheid.

Door te zoeken op het Burger Service Nummer (BSN) en geboortedatum van de overledene kunnen nabestaanden later eenvoudig opvragen of er voor hun dierbare overledene wellicht ooit een uitvaartpolis is afgesloten. Zo wordt voorkomen dat iemand jarenlang heeft betaald voor zijn uitvaartverzekering maar dat de polis nooit wordt uitgekeerd omdat de nabestaanden er niet van op de hoogte waren.

Overlijden in regio Nijmegen melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206