Alles over een uitvaart in Nijmegen

Hoe kiest u een uitvaartondernemer

Iedereen die het wil mag zichzelf uitvaartondernemer noemen. Er zijn geen wettelijke regels die een bepaalde opleiding voorschrijven. Omdat het een vrije markt is zijn er heel veel verschillende aanbieders. Veel uitvaartondernemers hebben overigens een opleiding gevolgd tot uitvaartondernemer. De diensten en de kwaliteiten die uitvaartondernemers leveren kunnen behoorlijk verschillen. Ook is er een groot verschil in de manier waarop uitvaartondernemers de uitvaart verzorgen en de kosten die ze in rekening brengen. Dit alles maakt duidelijk dat het voor families heel belangrijk is om te kiezen voor een uitvaartondernemer die bij hen past. Maar hoe vind je tussen tientallen uitvaartondernemers de beste?

Vroeger stond de uitvaartbranche bekend als een zeer gesloten branche waarbij uitvaartondernemers niet erg open waren over hun dienstverlening en tarieven. Maar in de nieuwe wereld waar sociale media een grote rol zijn gaan spelen in het keuzeproces van mensen is ook de uitvaartbranche transparanter geworden. Het is voor consumenten zelfs mogelijk om online verschillende uitvaartondernemers met elkaar te vergelijken op prijs en op kwaliteit.

Uitvaartmarkt vergelijkt uitvaartondernemers

Op Uitvaartmarkt.nl kunnen mensen aan de hand van een wensenlijst verschillende offertes aanvragen van uitvaartondernemers uit Nijmegen en omstreken. Als een aanvrager het wensenformulier heeft ingevuld ontvangt deze binnen enkele uren verschillende offertes van uitvaartondernemers. De vergelijking gaat verder dan alleen het vergelijken van de prijzen die uitvaartondernemers in rekening brengen. Uitvaartmarkt.nl maakt het mogelijk om de uitvaartondernemers ook te vergelijken op hun kwaliteit. Dat kan aan de hand van ervaringen van andere families.

Verschillende uitvaartondernemers presenteren zichzelf ook middels een film op Uitvaartmarkt.nl. Dankzij deze films kunnen families vooraf precies zien met wie ze te maken hebben. Daarmee voorkomen ze dat ze de uitvaart laten verzorgen door iemand die helemaal niet bij ze past. Het is voor nabestaanden vaak heel erg naar als ze te maken krijgen met een uitvaartondernemer waar ze helemaal geen klik mee hebben. Soms bellen families zomaar de eerste de beste uitvaartondernemer op en durven ze bij het huisbezoek eigenlijk niet meer te zeggen dat ze toch liever een andere uitvaartondernemer willen. Het is daarom heel verstandig om altijd eerst een vergelijking te doen op Uitvaartmarkt.nl. Een vergelijking op Uitvaartmarkt.nl kan families ook nog eens honderden euro’s besparen.

Wie vooral geïnteresseerd is in de prijsverschillen tussen Nijmeegse uitvaartondernemers kan ook prima terecht op Uitvaartoffertes.nl. Uitvaartoffertes.nl gebruikt een wat beknopter wensenformulier en focust zich vooral op prijsverschillen tussen Nijmeegse uitvaartondernemers.

Het gebruik van Uitvaartmarkt.nl en Uitvaartoffertes.nl is helemaal gratis voor zowel de consument als de uitvaartondernemers. Sommige families denken dat ze na een overlijden helemaal geen tijd hebben om uitvaartondernemer te vergelijken. Maar het is absoluut niet noodzakelijk om heel snel te kiezen. Het kan soms juist heel fijn zijn om de eerste uren nog even alleen te zijn met de overledene.

Uitvaartverzekering

De keuze van een uitvaartondernemer kan worden beïnvloed door de uitvaartverzekering van de overledene. Als een overledene een uitvaartverzekering had is het verstandig om eerst uit te zoeken om wat voor soort verzekering het gaat.

In grote lijnen gaat het om twee soorten uitvaartverzekeringen; een verzekering in natura of een kapitaal verzekering. In beide gevallen mag de familie natuurlijk zelf kiezen wie de uitvaart gaat verzorgen, maar het is wel verstandig om uit te zoeken of die keuze invloed heeft op het uit te keren bedrag. Als er sprake is van een kapitaal verzekering dan keert de verzekeraar een in de polis overeengekomen (maximaal) bedrag uit voor de uitvaart. De familie kan helemaal zelf bepalen wie de uitvaart gaat verzorgen. Als het om een verzekering in natura gaat wil de verzekeraar de uitvaart het liefst zelf verzorgen. De familie is helemaal vrij om te kiezen voor een andere uitvaarondernemer maar moet er dan wel rekening mee houden dat de verzekeraar mogelijk een lager bedrag uitkeert dan de waarde van de uitvaart die staat beschreven in de polis. Het is daarom verstandig om eerst even contact op te nemen met de verzekeraar en te vragen welk bedrag er wordt uitgekeerd. Als de familie weet om welk bedrag het gaat kunnen ze met de uitvaartondernemer van hun keuze bespreken of deze de uitvaart voor dat bedrag kan uitvoeren.

Op Uitvaartverzekering.net is alle informatie over uitvaartverzekeringen te vinden.

Overlijden in regio Nijmegen melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206